fbpx

DENİZLİ MARKA TESCİL

Firmalar tarafından üretilen mal veya geliştirilen hizmetin sahipleri adına kayıt ettirilmesini sağlayan haklar fikri ve sınai mülkiyete hakları olarak anılır. Bu haklar sayesinde üretilen mal ve hizmetin hangi firmaya ya da üreticiye ait olduğu ve benzer ürünlerle aralarındaki farkın kayıtla ortaya koyulmasını sağlar. Reform Patent firmamız sınai hakların üretici veya satıcılar tarafından elde edilebilmesi adına danışmanlık hizmeti sunar. Verdiği danışmanlık hizmeti sayesinde kişilerin geliştirdikleri ürünlere sahip çıkabilmelerine yardımcı olur.

Sınai hakların korunması adına firmamızın verdiği hizmetler şunlardır; Denizli marka tescil ve patent tescil, endüstriyel tasarımlar, barkod alımları, faydalı modellerin tescili ve hukuki alanda danışmanlık hizmetleridir.

HİZMETLERİMİZ

denizli marka tescili

Detayı Görüntüle

Detayı Görüntüle

Alternatif text

Detayı Görüntüle

Detayı Görüntüle

denizli barkod tescili

Detayı Görüntüle

Alternatif text

Detayı Görüntüle

MERAK ETTİKLERİNİZ

Marka Tescili

İşletmeler tarafından üretilmiş olan bir ürünün benzer hizmet veren firmaların ürünlerinden ayrılmasını sağlayan işaretlere marka ismi verilir. Marka sayesinde aynı sektörde hizmet veren firmaların ürünleri birbirinden kolayca ayrılabilir. Marka aynı zamanda ürün üreticisinin kim olduğunun belirlenmesini sağlar. Ancak bunun yasal bir dayanağının olmaması farklı bir işletmenin o marka üzerinde hak iddia etmesine neden olabilir. Bu nedenle hizmet veya ürün sunan kişilerin denizli marka tescili yaptırmaları gerekir.

Marka tescilinin yaptırılması sayesinde ürün üzerinde farklı işletmelerin hak iddia etmesi 10 yıl süreyle engellenmiş olur. Aynı zamanda marka ve ürün yasal olarak koruma altına alınır. 10 yıllık tescil süresinin bitmesi durumda firmanın tescil süresini 10 yıl daha uzatma hakkı vardır. Denizlide Marka tescilinin yapılabilmesi için gerekli evraklarla birlikte Türk Patent Enstitüsü’ne tescil işlemi için başvurmak gerekir. Belgelerin incelenmesi ve usule uygunluğun anlaşılmasıyla markanın Resmi Marka Bülteni üzerinde yayınlanması sağlanır. Sonrasında markanın sicil kaydı oluşturulur ve marka tescil belgesi enstitü tarafından firma yetkilisine teslim edilir.

Reform Patent danışmanlık firmamız marka tescil başvurusunun sorunsuz bir şekilde yapılabilmesi adına danışmanlık hizmeti verir. Tescil için hangi belgelere ihtiyaç duyulduğu, hangi marka sınıfının seçileceği ve belgelerin nasıl edinileceği gibi bilgiler müşterilerimize bildirilir. Ayrıca firmamız başvuru için vekil tayin edilerek başvuru işlemi müvekkilimiz adına tarafımızca yapılır. Markaların yurt içinde güvence altına alınmasının dışında firma olarak yurtdışı marka tescil danışmanlık hizmeti de sunarak markaların yurt dışında da güvence altına alınmasına yardımcı oluyoruz.

Patent Tescili

Yeni fikirlerden yararlanarak geliştirilen bir buluşun, buluşu yapan firma tarafından üretilmesi, satılması veya kullanılması için yetki veren belgeye patent ismi verilir. Genellikle sanayi ve tarım alanında ortaya çıkarılan buluşun koruma altına alınması içinse denizli patent tescili yapılması gerekir. Bu tescil sayesinde firmanın buluşu 20 yıl koruma altına bulunur. Bu süre içerisinde geliştirici firma buluşunun satışını, üretimini ve kullanımını yapmakta özgürdür. Ancak patent sahibi olmayan kişiler tarafından kullanılması mümkün değildir.

Patent tescil başvurusu da Türk Patent Enstitüsü’ne yapılır. Ancak kurumun her buluşa patent vermesi mümkün değildir. Buluşun yeni olması, tarım veya sanayiye uygulanabilir olması ve farklı teknikle ortaya çıkarılmış olması gibi şartların var olmasıyla tescil için başvuru yapılabilir. Edebiyat, tedaviler, oyun faaliyetleri ve matematik teorileri gibi konular tarım veya sanayiyle ilişkili olmamaları sebebiyle patent tescil işleminin mümkün olmadığı buluşlardır.

Uzman ekiple çalışan Reform Patent firmamız denizli patent tescil işlemleri için de danışmanlık hizmetleri sunar. Yeni teknikler kullanarak herhangi bir konuda buluş gerçekleştiren kişi ya da kurumlar patent alabilmek için neler yapabileceklerine dair tüm bilgileri firmamızdan öğrenebilirler. Patent Enstitüsü tarafından hangi buluşların patent alamadığının bilgisini de ekibimizden alabilirler.

Endüstriyel Tasarım Tescili

Endüstriyel yolla üretilen bir ürünün şekil, süsleme, çizgi özelliklerinin, ürünün parçalarının ve tamamının tescillenmesi işlemine endüstriyel tasarım tescili denir. Genel olarak endüstriyel tasarımda ürünün dış görünüşünün koruma altına alınması sağlanır. Tescil süresi ise 5 yıldır ve bu sürenin bitiminde bir 5 yıl daha tescil süresinin uzatılması mümkündür. Tescil hakkının 25 yıla kadar sürmesi mümkündür. Bir ürünün parça ve bütünün tasarım tescili alabilmesi için ürünün sanayiye uygulanabilen ürün olması zorunluluğu vardır. Bunun yanı sıra bir ürünün tasarım tescili alabilmesi için belirlenen şartlara sahip olması gerekir.

Ambalajlar, kumaş desenleri, mobilya modelleri ve araç yedek parçaları endüstriyel tasarımlar arasında bulunduğu için tescil edilmeleri mümkündür. Ancak denizli endüstriyel tasarım tescilin gerçekleşebilmesi için var olan modellerden ayırt edici özelliğe sahip olmaları ve yeni olmaları gerekir. Bunun yanı sıra tasarımların ahlaka, kamu düzenine ve yasalara aykırı özelliklere sahip olmaması gerekmektedir.

Endüstriyel alanda kullanılabilecek bir tasarımınız varsa 5 yıl boyunca bu tasarımı korumak için Reform Patent firmamızı seçebilirsiniz. Firmamız size tasarım tescili başvurusunun eksiksiz yapılabilmesi ve olumlu sonuçlanması adına danışmanlık hizmeti verir. Danışmanlık hizmetimizi almak için Denizli’deki merkezimize gelebilir veya her ay Uşak, Aydın ve Muğla gibi illerde müvekkillerimizle gerçekleştirdiğimiz görüşmelere katılabilirsiniz. Bu sayede birebir hizmet alma şansı bulabilirsiniz.

Faydalı Model Tescili

Faydalı model Dünya ve Türkiye genelinde yeni olarak ifade edilen bir buluşun üretilmesi ve pazarlanması hakkını buluş sahibine vermeyi ifade eden tescil işlemi ve edilen belgeye verilen isimdir. Bu belge buluş sahiplerine 10 yıllık olarak verilir ve diğer tescil işlemlerinde olduğu gibi faydalı modelde sürenin bitimiyle uzatma hakkından yararlanmak mümkündür. Bu belge kimyasal maddeler dışında bulunan tüm ürünler için verilebilen bir belgedir. Ancak belgenin verilmesi için tek şart buluşun sanayiye uygulanabilir olmasıdır.

Patentle benzerlik gösteren belgeye sahip olarak 10 yıl süreyle buluşunuza sahip çıkmak istiyorsanız başvurunuzu Reform Patent firmamız aracılığıyla yapabilirsiniz. Patente göre daha kısa sürede alınabilen ve daha az ücret harcamanızı sağlayan faydalı modele dair merak ettiklerimizi firmamızdan öğrenebilirsiniz. Ayrıca Türk Patent Enstitüsü’nün bu tescil belgesi için buluşlarda hangi kriterlere dikkat ettiğinin cevaplarına ulaşabilirsiniz.

Barkod Tescili

Barkod ticari ürünlerin stok ve fiyat gibi gerekli bilgilerini içerisinde barındıran dik çizgilerden oluşarak elektronik cihaz tarafından okunabilen bir simgedir. Bu simgenin elektronik cihaz tarafından okunmasıyla stok bilgisi, referans numarası ve fiyat bilgisi başka ortama aktarılabilir. Dikdörtgen formundaki bu simgenin kullanılması ürüne ait bilgilerin el ile tek tek girilmesi işlemini ortadan kaldırır.

Market veya mağaza gibi ürün satışı yapan işletmelerin stok, fiyat, seri numarası takibi yapabilmeleri için barkod numarası almaları gerekir. Barkod alımının ürün çeşitlerine ve özelliklerine göre araştırma yapıldıktan sonra tüm türleri için yapılması gereken bir alımdır. Denizli Barkod tescili için perakende hizmet veren şirketlerin Esnaf Sanatkarlar Odası ya da Ticaret Odası’na kayıtlarının bulunması gerekir. Kaydı bulunan kişilerin evraklarını tamamlayarak TOBB’da barkod tescili başvurusu yapmaları mümkündür. Barkod tescili 1 yıllık olarak verilmekte olup her yıl yenilenmesi zorunluluğu vardır.

Denizli’ deBarkod almak istiyorsanız 0 (532) 168 00 85 numarasını kullanarak danışmanlık firmamıza ulaşabilirsiniz. Bu numara üzerinden barkod alabilmeniz için yapmanız gerekenleri öğrenebilir, evrak listesi alabilirsiniz. Ayrıca şubemize gelerek barkod alınacak ürünlerinizin listesi ve evrakların kontrolü için sunduğumuz hizmetlerimizden yararlanabilirsiniz.

Hukuki Danışmanlık

Firmamızın sunduğu hizmetler arasında fikri ve sınai mülkiyet hukukuna kapsayan konular ve sorunlara çözüm bulunabilmesi için hukuki danışmanlık hizmeti sunar. Bu hizmet firmamızın fikri ve sınai hukuk alanında deneyimli olan avukatlarımız aracılığıyla verilir. Bu hizmetimiz marka tecavüzü durumunda hakkın nasıl aranacağı, patent ile markanın uyuşmazlığı, kurumsal kimlik sorunları, telif hakları ve tescil sorunlarını kapsar.

Marka veya patent kaynaklı mağduriyet yaşayan kişilerin mağduriyetleri avukatlarımızın danışmanlığıyla giderilmeye çalışır. Ayrıca hakları gasp edilen kişilerin izleyecekleri yol haritası detaylı bir şekilde avukatlarımız tarafından anlatılır.

Sizi Arayalım

Marka Tescili, Faydalı Model, Patent Tescili, Endüstriyel Tasarım Tescili, Barkod Alımı ve Hukuki Danışmanlık konuları hakkında sizi bilgilendirmemizi
ister misiniz?

    Referanslarımızdan Bazıları

    Her Yenilik Bir REFORM ile başlar!

    HABERLER

    çankırı sarımsak

    Çankırı’nın ‘sarımsaklı et’ yemeği tescillendi

    Çankırı’nın ‘sarımsaklı et’ yemeği tescillendi Türk Patent ve Marka Kurumu (TÜRKPATENT) Başkanı Prof. Dr....

    Devamını oku
    oğuzeli nar

    Oğuzeli narı da coğrafi işaretli lezzetlerimiz arasına girdi

    Gaziantep’in önemli tarım ürünleri arasında yer alan “Oğuzeli narı” coğrafi işaretle tescillendi. Gaziantep Ticaret...

    Devamını oku
    meb patent destek

    MEB’den meslek liselerinde ‘patent, faydalı model ve tasarıma’ destek

    MEB’den meslek liselerinde ‘patent, faydalı model ve tasarıma’ destek MEB, mesleki ve teknik eğitimde...

    Devamını oku
    WhatsApp chat
    Call Now ButtonHemen Ara